رئیس مالکیت فکری قوه قضاییه گفت: ۲۹ منطقه فرش دستباف ایران از ۲۹ منقطه جغرافیایی کشور تاکنون در سازمان جهانی مالکیتهای فکری ثبت شده است.
به گزارش شاتا محمد کیانی در گردهمایی سراسری روسای ادارات فرش دستباف سازمانهای صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور در چابهار اظهار داشت: 140 نوع اظهارنامه صنایع دستی و فرش از نقاط مختلف جغرافیایی کشور داشتهایم که 58 مورد آن مربوط به فرش دستباف و گلیم است و 29 اظهارنامه منحصرا در حوزه فرش دستباف است.
وی افزود: از میان اظهارنامههای مختلف تاکنون 29 فرش دستباف ایران از 29 منقطه جغرافیایی کشور در سازمان جهانی مالکیتهای فکری ثبت شده؛ این بدین معناست که صاحبان هنر صنعت فرش دستباف میتوانند از ضمانت اجرایی آن استفاده نمایند و اگر نقصی در دنیا برای فرش بوجود بیاید میتوانند پیگیری لازم را صورت دهند. در این سازمان علایم تجاری و خدماتی صاحبان هنر صنعت فرش نیز ثبت شده و در صورتی که کشوری در صدد سو استفاده از این نشان ها باشد قابلیت پیگیری قضایی دارد.
رئیس مالکیت فکری قوه قضاییه تصریح کرد: با سازمان جهانی مالکیت فکری و معنوی جلسات متعددی برگزار شده و هماکنون در حال تدارک جلسهای در ارتباط با حوزههای دیگر فرش، علائم تجاری و طرحها و نشان جغرافیایی هستیم و در بعد ملی و فراملی این موضوع را دنبال کردیم.
وی گفت: متاسفانه به دلیل برخی کمکاریها، برخی کشورها درصدد ثبت فرش برخی نقاط ما هستند که لازم است پیگیریهای بیشتری برای ثبت فرشهای نقاط مختلف جغرافیایی ایران در سازمان جهانی مالکیت فکری صورت گیرد.
نظر شما